Select Page

Podcast #3 – Maxim Hartman:

Als ik mijn diepste pijn toelaat ga ik dood van verdriet”

Maxim Hartman leert ons tegen wil en dank waarom zijn woestheid het vaak wint van wijsheid, waarom porno slecht is voor je fantasiespier en waarom het verwoorden van je kwetsbaarheid een goed idee kan zijn. En o ja, waarom het zo jammer is dat therapie door middel van stokslagen verboden is.

Ik had het natuurlijk kunnen weten toen ik Maxim vroeg voor deze podcast.

Maxim is naast kunstenaar en media-ontregelaar ook graag een verbale beul, en laat werkelijk niets van me heel in het eerste deel van het gesprek, ik met mijn wijsneuzige ideetjes en mijn grote mond.

Maar goed, in het tweede gedeelte van het gesprek krijgen we toch meer te zien van de zorgzame, uiterst gevoelige en, jawel mensen, kwetsbare man die achter deze bekvechter schuilgaat; en ga ik beter begrijpen waar zijn dwangmatig dominante, soms ronduit agressieve houding (niet slaan Maxim!) vandaan komt.

Is het iemand om van te houden? HELL YEAH! Misschien is hij niet altijd even ‘wijs’ in de traditionele zin van het woord, maar kom er maar eens om, iemand die zo eigen is, creatief en radicaal eerlijk; en tegelijkertijd zo onuitstaanbaar.

En, als laatste, even tussen jou en mij: Maxim heeft natuurlijk uiteindelijk een heeeel klein hartje! (Auu!..sorry Maxim, sorry auauauu!!)

De Wijze Woestenij is een initiatief van Stichting SOULSERVICE

www.soulservice.org